Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Bazyliowa pomidorowa z makaronem

Ulubiona zupa mojego dzieciństwa podkręcona sporą dawką świeżej bazylii, czyli lekka awangarda królowej poniedziałkowych stołów, pomidorowej

  zupa pomidorowa

PRZEPIS:

  • Gotujemy makaron w osolonej wodzie w czasie podanym na opakowaniu (zazwyczaj jest to około 5 minut).
  • Pomidory, bazylię, sól oraz płaską łyżeczkę pieprzu ziołowego miksujemy ze sobą, po czym dodajemy do ugotowanego rosołu. Mieszamy, doprawiamy jeszcze solą oraz pieprzem w razie potrzeby i zagotowujemy. Podajemy z makaronem i ugotowaną marchwią, oprószone pieprzem ziołowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *