Burgery z grilla
SKŁADNIKI NA KOTLETY MIELONE
PROPOZYCJE DODATKÓW
Kotlety z serem i boczek z grilla
JAK ZROBIĆ BURGERY Z GRILLA:
- Do dużej miski przekładamy mięso, bułkę tartą, pieprz oraz sól. Wbijamy jajko i dodajemy drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym formujemy kotlety wielkości przygotowanych bułek.
- Wykładamy kotlety na rozgrzanego grilla i grillujemy z obu stron od 4 do 7 minut (zależnie od wielkości i temperatury). Pod koniec można przykryć kotlety żółtym serem i zdjąć z rusztu, gdy się roztopi. Podobnie z boczkiem, który dodajemy w końcowej fazie grillowania.
- Do kotleta dodajemy ulubione dodatki, a całość domykamy w bułce. Bułki warto wysmarować majonezem lub ketchupem (osobiście najbardziej lubię połączenie obu), albo aromatycznym sosem domowej roboty, jak np. cebulowy, z suszonych pomidorów, jogurtowo-ziołowy, pomidorowy z serem feta, miętowo-cytrynowy i wiele innych, które znajdziesz na tej stronie.
Burger z grilla