Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Cannelloni z wołowiną i gazpacho

PRZEPIS:

  • Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Szpinak, pomidory suszone oraz pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, po czym dodajemy do mięsa i dokładnie wszystko mieszamy. 
  • Przygotowujemy Gazpacho z poniższych składników.
  • Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym smażymy na patelni przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy mięso, łączymy wszystko ze sobą i smażymy na małym ogniu przez 10 minut. Na koniec dodajemy odrobinę gazpacho (1/5).
  • Przygotowanym mięsem faszerujemy cannelloni, po czym wykładamy je blisko siebie w żaroodpornym naczyniu i zalewamy gazpacho. Następnie przykrywamy plastrami wędzonego sera i posypujemy bazylią. 
  • Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż makaron będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy odrobię wody. 

GAZPACHO:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.