Cannelloni z wołowiną i gazpacho
PRZEPIS:
- Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Szpinak, pomidory suszone oraz pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, po czym dodajemy do mięsa i dokładnie wszystko mieszamy.
- Przygotowujemy Gazpacho z poniższych składników.
- Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym smażymy na patelni przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy mięso, łączymy wszystko ze sobą i smażymy na małym ogniu przez 10 minut. Na koniec dodajemy odrobinę gazpacho (1/5).
- Przygotowanym mięsem faszerujemy cannelloni, po czym wykładamy je blisko siebie w żaroodpornym naczyniu i zalewamy gazpacho. Następnie przykrywamy plastrami wędzonego sera i posypujemy bazylią.
- Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż makaron będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy odrobię wody.
GAZPACHO:
Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Przyprawimy do smaku solą oraz pieprzem.