Na początek wstawiamy do gotowania bulion. Do około 1,5 litra wody dodajemy porcję rosołową, cebulę, por, seler, imbir oraz ostrą papryczkę i gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny.
W tym czasie też moczymy grzyby Shiitake w ciepłej wodzie (opcjonalnie możemy ją posolić).
Kurczaka kroimy w kostkę, a krewetki obieramy i oczyszczamy, po czym wraz z odsączonymi i pokrojonymi w paski grzybami smażymy w wysokim garnku na oleju rzepakowym lub sezamowym. Następnie do garnka wlewamy rosół , doprawiamy do smaku sosem sojowym oraz ostrygowym i zagotowujemy. Sosy są słone, więc warto próbować napar w trakcie ich dodawania, aby nie przesadzić, bądź też dodać nieco więcej.
Na koniec roztrzepujemy jajka w osobnym naczyniu i dolewamy je do gotującej się zupy, równocześnie cały czas ją mieszając. Zupę podajemy z makaronem ryżowym oraz posiekanym szczypiorkiem i pietruszką. Można też dodać kilka listków kolendry do dekoracji.