Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Filety drobiowe z konfiturą żurawinową i białą kapustą

Do przygotowania potrawy możemy użyć gotowej konfitury żurawinowej do mięs, natomiast najlepiej jest przygotować ją samemu, aby nadać potrawie wyrazistości.
Przepis na domową konfiturę żurawinową znajdziesz klikając w link: 
Konfitura żurawinowa do mięs i serów  

PRZEPIS:

  • Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w grubą kostkę.
  • Do naczynia żaroodpornego nalewamy 2 cm warstwę wody. Wykładamy naczynie kapustą, po czym cebulą i rozmarynem. Posypujemy 1 łyżką czybrycy.  
  • Całość pokrywamy żurawinową konfiturą. Na wierzch kładziemy piersi z kurczaka i oprószamy je solą, pieprzem oraz czubrycą.
  • Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez około godzinę, aż mięso będzie gotowe (można przekroić, aby sprawdzić czy nie jest surowe w środku).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.