Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Filety z kurczaka w truskawkach

PRZEPIS:

  • Rozgrzewamy masło na patelni i obsmażamy piersi po 2 minuty z obu stron. 
  • Ocet, sos sojowy, rozmaryn, pieprz, papryczki i łyżkę oliwy z oliwek mieszamy ze sobą i zalewamy kurczaka. Dusimy na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając sos i polewając nim mięso, po czym przekładamy piersi na drugą stronę, dodajemy truskawki i dusimy kolejne 15 minut. Po tym czasie dodajemy cytrynę i bez pokrywki gotujemy jeszcze przez 5 minut.
  • Proponujemy podawać kurczaka z posiekaną botwinką, pietruszką, świeżym ogórkiem i kleksem śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.