Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Jabłka w cukierkach

PRZEPIS:

  • Mleko skondensowanego trzeba zagotować – wkładamy puszkę do garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez 2 godziny (ważne, aby woda przez cały czas przykrywała puszkę). Następnie odstawiamy mleko do całkowitego wystygnięcia i dopiero wtedy otwieramy puszkę, inaczej masa może wystrzelić i poparzyć. 
  • Z umytych i osuszonych jabłek odrywamy ogonki, po czym wbijamy w każde patyk. Następnie smarujemy jabłka cienką warstwą masy kajmakowej lub ugotowanego mleka skondensowanego. 
  • Przyklejamy cukierki blisko siebie do masy tak, aby pokryły całą powierzchnię jabłek. 

1 comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *