Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Jajka faszerowane pastą ze śledzi

PRZEPIS:

Gotujemy jajka na twardo. W zależności od tego jak chcemy je podać, odkrawamy białko albo z góry, albo tak jak u nas na zdjęciu, z boku. Łyżeczką wyciągamy żółtka, które wrzucamy do wysokiego kielicha blendera wraz z odsączonymi śledziami, pokrojoną w ćwiartki cebulą oraz serem mascarpone. Wszystko miksujemy na gładką masę, następnie doprawiamy papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Za pomocą szprycy, bądź łyżeczki umieszczamy przygotowany krem w jajkach i oprószamy słodką papryką.
Propozycja podania: w sałatce z pomidorów, cebuli i sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.