Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Krem z kalafiora

PRZEPIS:

  • Do gorącego bulionu dodajemy podzielony na małe cząstki kalafior. Przykrywamy garnek i na wolnym ogniu gotujemy kalafior przez około 20 minut, do momentu, aż zmięknie, po czym ściągamy naczynie z ognia.
  • Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy zupa lekko przestygnie miksujemy ją na gładki krem, po czym ponownie ją zagotowujemy i dodajemy ser. Całość mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera i doprawiamy solą, jeśli jest taka potrzeba. 
  • Podajemy z liśćmi rukoli, pestkami dyni, skropione olejem konopnym i oprószone ostrą papryką oraz świeżo mielonym pieprzem. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.