Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Krem z pieczonej marchwi i mleka kokosowego

PRZEPIS:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy wzdłuż na połowy. Cebulę w łupinie kroimy na pół.
  • Przygotowane warzywa wykładamy na pokrytą papierem do pieczenia blachę piekarnika wraz z pozostawionym w łupinie czosnkiem i pieczemy przez godzinę.
  • Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy bulionem oraz mleczkiem kokosowym, przyprawiamy solą, pieprzem i całość miksujemy blenderem. Zagotowujemy i zostawiamy na małym ogniu jeszcze przez 5 minut, co chwilę mieszając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *