Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Kremowa zupa z czerwonej cebuli

PRZEPIS:

  • Cebulę kroimy w grubą kostkę i podduszamy na maśle.
  • Mieszamy i powoli dodajemy rosół. Gotujemy około 30 minut.
  • Dodajemy zahartowaną śmietanę*, mieszamy i ponownie zagotowujemy. *czyli nalewamy kilka łyżeczek ciepłego bulionu do śmietany, po każdej z osobna mieszając, następnie dodajemy już ciepłą do zupy. Jeżeli pominiemy tę czynność, śmietana zważy się.
  • Całość miksujemy na gładki krem blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy posypane szczyptą chili, ewentualnie z pietruszką i kleksem śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.