Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Lawendowa lemoniada

Lawenda ma właściwości odprężające i kojące nerwobóle. Może też być używana przy dolegliwościach żołądkowych jak i problemach ze snem. Tak więc szklanka zimnej lemoniady zapewni nam nie tylko ochłodzenie w upalny dzień ale również odrobinę relaksu. Na zdrowie.

PRZEPIS:

  • Lawendę parzymy 5-10 minut w gorącej wodzie (zalewamy zaraz po zagotowaniu). Napar odstawiamy do ostygnięcia na ok. 15 minut, po czym dodajemy miód, mieszamy do rozpuszczenia i wkładamy do lodówki na godzinę.
  • Z połowy grejpfruta wyciskamy sok i dodajemy do schłodzonego naparu. Lemoniadę podajemy z plastrami grejpfruta i lodem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.