Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Naleśniki kakaowe

PRZEPIS:

  • Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Na niewielkiej patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju (zamiast oleju można użyć masła), po czym zmniejszamy gaz, nalewamy małą chochelkę ciasta, rozprowadzamy je po patelni i smażymy z każdej strony po około 1 min.

Nadzienie

  • Truskawki myjemy i kroimy w plastry. Ser mascarpone mieszamy ze śmietaną.
  • Na połowie naleśnika wykładamy truskawki, 3-4 listki mięty, 2 łyżki mascarpone ze śmietaną i posypujemy wszystko cukrem pudrem. Naleśnika składamy w ćwiartkę, po czym możemy go jeszcze oprószyć z zewnątrz cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.