Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Naleśniki kakaowe

PRZEPIS:

  • Składniki na ciasto miksujemy ze sobą.
  • Na niewielkiej patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i rozprowadzamy po całym dnie.
  • Zmniejszamy gaz, nalewamy małą chochelkę ciasta, rozprowadzamy je po patelni i smażymy po około 1 minucie z każdej strony.

Nadzienie

  • Truskawki myjemy i kroimy w plastry. Ser mascarpone mieszamy ze śmietaną.
  • Na połowie naleśnika wykładamy truskawki, 3-4 listki mięty, 2 łyżki mascarpone ze śmietaną i posypujemy wszystko cukrem pudrem. Naleśnika składamy w ćwiartkę, po czym możemy go jeszcze oprószyć z zewnątrz cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.