Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Pasta z czerwonej fasoli i gruszki

PRZEPIS:

  • Czosnek drobno siekamy, a cebulę kroimy w małą kostkę. Gruszki obieramy, drylujemy i również kroimy w małą kostkę. 
  • Na patelni rozgrzewamy olej, po czym szklimy na nim cebulę wraz z czosnkiem i owocami jałowca. 
  • Dodajemy fasolę, kminek, ostrą papryczkę, sól oraz pieprz, mieszamy i smażymy przez 3-4 minuty. Następnie dodajemy gruszki i mieszając od czasu do czasu, smażymy całość przez 5 minut. 
  • Wyjmujemy owoce jałowca, przekładamy wszystko do kielicha blendera i miksujemy na jednolity krem. 

1 comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.