Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Pieczarki faszerowane szpinakiem

PRZEPIS:

  • Pieczarki myjemy i odcinamy trzony od kapeluszy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy lekko na oliwie. Dodajemy zmiażdżony czosnek oraz wypłukany i pokrojony w cienkie paski szpinak. Mieszamy wszystko, przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy przez 5 minut na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • Przekładamy szpinak do kapeluszy pieczarek i wkładamy na 5 min do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Posypujemy pieczarki serem i wkładamy na kolejne 5 min do piekarnika, aż pieczarki zmiękną, a ser się roztopi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.