Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Pomidory faszerowane krewetkami

PRZEPIS:

  • Odkrawamy górną część pomidora i drylujemy łyżką środek.
  • Krewetki smażymy na posiekanym czosnku z dodatkiem łyżki kruszonego sera pleśniowego. Solimy i pieprzymy do smaku, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.
  • W misce mieszamy usmażone krewetki, kukurydzę, pokrojone oliwki, musztardę i posiekaną pietruszkę (odrobinę pietruszki zostawiamy do posypania gotowych pomidorów). 
  • Patelnię po krewetkach lekko podgrzewamy i nakładamy majonez oraz śmietanę. Mieszamy do połączenia się składników. Powstały sos łączymy w misce z resztą dodatków i faszerujemy nim pomidory. Danie można dodatkowo posypać serem pleśniowym i zapiec w piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.