Praliny z orzechówką
PRZEPIS:
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- Mleko podgrzewamy wraz z masłem, przesianym cukrem pudrem oraz miąższem z laski wanilii. Dodajemy mleko w proszku miksując, aby nie powstały grudki. Następnie, również miksując, dodajemy partiami roztopioną, białą czekoladę wraz z orzechówką.
- Do powstałego nam jednolitego kremu wsypujemy pokruszone herbatniki oraz zmielone orzechy ziemne, porządnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę, aby ostygło.
- Z masy formujemy jednakowej wielkości, małe kulki i wstawiamy do lodówki na 0,5-1 godzinę, aż będą twarde.
- W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę przeznaczoną na polewę, po czym zanurzamy w niej część pralin, a pozostałe obtaczamy w kakao i cukrze pudrze.
2 comments
Uwielbiam takie słodkości:) Na pewno wyprobuję:)
Nie mogłam się opanować i musiałam zrobić. Wyszły PRZE-PYSZ-NE ! Rozeszły się w mgnieniu oka !