Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Praliny z orzechówką

PRZEPIS:

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • Mleko podgrzewamy wraz z masłem, przesianym cukrem pudrem oraz miąższem z laski wanilii. Dodajemy mleko w proszku miksując, aby nie powstały grudki. Następnie, również miksując, dodajemy partiami roztopioną, białą czekoladę wraz z orzechówką.
  • Do powstałego nam jednolitego kremu wsypujemy pokruszone herbatniki oraz zmielone orzechy ziemne, porządnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę, aby ostygło.
  • Z masy formujemy jednakowej wielkości, małe kulki i wstawiamy do lodówki na 0,5-1 godzinę, aż będą twarde.
  • W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę przeznaczoną na polewę, po czym zanurzamy w niej część pralin, a pozostałe obtaczamy w kakao i cukrze pudrze.

2 comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.