Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Przekąski z pieczonych batatów

PRZEPIS:

  • Bataty i cebulę obieramy, po czym kroimy wraz z pomidorem na ok. 0,5 cm plastry.
  • Układamy przekąski z plastra batata, cebuli i pomidora. Posypujemy wierzch kilkoma listkami estragonu.
  • Wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika, na około 20 minut, aż bataty będą miękkie. 3-4 minuty przed upieczeniem posypujemy wierzch startym, żółtym serem. 
  • Fetę, oliwę oraz sok pomidorowy rozrabiamy ze sobą widelcem do momentu powstania jednolitej konsystencji. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Podajemy jako dodatek do upieczonych warzyw. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *