Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Serowa zupa z warzywami i chrupiącym boczkiem

PRZEPIS:

  • Obrane marchewki i seler ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • W garnku roztapiamy masło i dodajemy starte warzywa. Smażymy na wolnym ogniu przez 5 minut, co chwila mieszając. Dodajemy mąkę, mieszamy i chwilę podsmażamy.
  • Całość zalewamy bulionem i śmietaną. Mieszamy i gotujemy przez 5 minut, na wolnym ogniu.
  • W tym czasie kroimy cebule w cienkie piórka i podsmażamy na odrobinie masła wraz z boczkiem.
  • Do zupy dodajemy żółty ser i gotujemy jeszcze chwilę, do momentu jego rozpuszczenia.
  • Podajemy z cebulą, boczkiem i odrobiną posiekanej natki pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.