Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Skrzydełka w glazurze miodowo-sojowej z trawą cytrynową.

PRZEPIS:

  • Mięso płuczemy. Ostrym nożem odcinamy od skrzydła kość ramienną i skrzydełko, zostawiając tylko jego środkową część (z pozostałego mięso można przygotować np. bulion). Powtarzamy ze wszystkimi skrzydłami.
  • W misce łączymy ze sobą składniki glazury: miód, sos sojowy, mieloną trawę cytrynową, pieprz i posiekany czosnek.
  • Wykładamy skrzydełka do żaroodpornego naczynia, zalewamy glazurą i wkładamy na noc do lodówki.
  • Następnego dnia pieczemy przez 40 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.