Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Szaszłyki z cukinią, papryką i karkówką

PRZEPIS:

  • Do dużej miski dajemy musztardę, ketchup, pokruszone liście laurowe, posiekane ząbki czosnku, zioła prowansalskie, 2 łyżki oleju, sól, pieprz i pieprz cayenne. Dodajemy karkówkę, dobrze mieszamy, foliujemy i wkładamy do lodówki na godzinę.
  • Cukinię kroimy w krążki i obtaczamy w curry, bazylii, majeranku soli i pieprzu. Cebulę również kroimy w krążki, a paprykę w dużą kostkę.
  • Warzywa i mięso nabijamy kolejno na patyczki do szaszłyków, kładziemy na błyszczącą stronę folii aluminiowej i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym (lub jak u nas, po prostu w blasze na ciasto). Skrapiamy delikatnie olejem i grillujemy około 20 minut, przykrywając w połowie folią aluminiową.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.