Szpinakowe naleśniki

PRZEPIS:

Pieczarki smażymy na maśle przez około 5 mim, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Następnie dokładamy pokrojone w małą kostkę suszone pomidory oraz ser feta i delikatnie mieszamy całość. Podsmażamy jeszcze wszystkie składniki przez 1-2 minuty.


Wszystkie składniki na ciasto (mleko, mąkę, jajka, szpinak i szczyptę soli) miksujemy blenderem. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy cienkie naleśniki.


Nakładamy pieczarkowy farsz na naleśnika, a na to kilka pokrojonych oliwek i surimi. Zawijamy naleśnik i podajemy z ogórkowym sosem.


SKŁADNIKI NA SOS:

1. 6 łyżek jogurtu naturalnego
2. 2 średniej wielkości ogórki
3. 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
4. 3 łyżki posiekanego świeżego kopru
5. pieprz
6. sól

WYKONANIE:

Ogórki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.