Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Truskawkowe skrzydełka

PRZEPIS:

  • Skrzydełka kurczaka i truskawki płuczemy w zimnej wodzie. Truskawki kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do pojemnika próżniowego w którym będziemy marynowali mięso. Owoce zalewamy octem, olejem, miodem i dodajemy posiekany rozmaryn, sól i pieprz. Mieszamy do połączenia składników i do gotowej marynaty wkładamy mięso. Zamykamy pojemnik i wkładamy na godzinę do lodówki, po czym odwracamy skrzydełka na drugą stronę i ponownie wstawiamy na godzinę do lodówki.
  • Kurczaka wykładamy na żaroodporną tackę. Polewamy go 1/4 marynaty i na małym żarze grillujemy przez 40 minut, co 10 minut obracając i polewając sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.