Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Szpinakowe naleśniki

PRZEPIS:

  • Pieczarki smażymy na maśle przez około 5 mim, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Następnie dokładamy pokrojone w małą kostkę suszone pomidory oraz ser feta i delikatnie mieszamy całość. Podsmażamy jeszcze wszystkie składniki przez 1-2 minuty.
  • Wszystkie składniki na ciasto (mleko, mąkę, jajka, szpinak i szczyptę soli) miksujemy blenderem. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy cienkie naleśniki.
  • Nakładamy pieczarkowy farsz na naleśnika, a na to kilka pokrojonych oliwek i surimi. Zawijamy naleśnik i podajemy z ogórkowym sosem.

Przepis na sos:

Ogórki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.