Makaron z kurkami i botwinką

Makaron z kurkami i botwinką

PRZEPIS:

Na dużej patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy kurki oraz cukinię i lekko je podsmażamy przez 1-2 minuty, po czym dodajemy botwinę i smażymy całość przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. 


Dodajemy kapustę oraz tymianek i zalewamy całość bulionem z warzyw oraz winem (również wodą po kurkach jeśli używaliśmy suszonych – max 100 ml). Wszystko mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut. W tym czasie wstawiamy również makaron do gotowania. 


Z patelni zdejmujemy pokrywkę i mieszając od czasu do czasu gotujemy całość, aż wyparuje nadmiar wody. Następnie dodajemy makaron, posypujemy startym serem i mieszamy z pozostałymi składnikami. 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.