Babeczki o dwóch smakach z ajerkoniakiem

PRZEPIS:

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Wlewamy ajerkoniak oraz olej i dokładnie mieszamy.


Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy z żółtek. Białka ubijamy na sztywno, przekładamy do masy i delikatnie mieszamy.


Oddzielamy 1/3 masy do której dodajemy kawę oraz kakao i mieszamy do momentu uzyskania jednolitego koloru. 


3/4 jasnego ciasta rozlewamy równo na dno papilotek (włożonych dodatkowo w sztywne formy do babeczek) i posypujemy je płatkami migdałów. Następnie wlewamy ciemne ciasto, po czym ponownie białe. 


Babeczki pieczemy przez 40 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.