Cannelloni z wołowiną i gazpacho

cannelloni z wołowiną i gazpacho

PRZEPIS:

Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Szpinak, pomidory suszone oraz pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, po czym dodajemy do mięsa i dokładnie wszystko mieszamy. 


Przygotowujemy Gazpacho z poniższych składników.


Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym smażymy na patelni przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy mięso, łączymy wszystko ze sobą i smażymy na małym ogniu przez 10 minut. Na koniec dodajemy odrobinę gazpacho (1/5).


Przygotowanym mięsem faszerujemy cannelloni, po czym wykładamy je blisko siebie w żaroodpornym naczyniu i zalewamy gazpacho. Następnie przykrywamy plastrami wędzonego sera i posypujemy bazylią. 


Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż makaron będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy odrobię wody. 


SKŁADNIKI NA GAZPACHO:

1. 2 papryki bananowe (podłużne, czerwone)
2. 600 g pomidorów bez skóry z puszki 
3. 3 duże ząbki czosnku
4. 5 łyżek oliwy z oliwek
5. sól
6. pieprz

WYKONANIE:

Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Przyprawimy do smaku solą oraz pieprzem.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.