Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Mie z kurczakiem i pieczarkami

PRZEPIS:

  • Makaron Mie zagotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zazwyczaj są to 4 minuty) i odcedzamy.
  • Kurczaka czyścimy z błonek, kroimy w mniejsze kawałki i oprószamy tymiankiem, pieprzem oraz odrobiną soli.
  • Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzewamy olej sezamowy i dodajemy posiekany czosnek oraz drobno pokrojone pieczarki, które podsmażamy minutę.
  • Dodajemy kurczaka i smażymy do miękkości, od czasu do czasu mieszając (około 8 minut).
  • Dokładamy pędy bambusa wraz z makaronem i zalewamy sosem sojowym.
  • Całość mieszamy i smażymy jeszcze około 2 minut, a na koniec posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.