Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Łosoś grillowany z sosem kurkowym

PRZEPIS:

  • Filety z łososia płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy obficie solą oraz pieprzem. Dobrze jeżeli włożymy je do lodówki na przynajmniej godzinę.
  • Wykładamy rybę na grillowych tackach skórą do dołu (najlepiej posmarować skórę masłem).
  • Kurki porządnie płuczemy i większe z nich kroimy na mniejsze kawałki.
  • W osobnej tacce do grillowania roztapiamy masło, po czym podsmażamy na nim drobno posiekany czosnek i po chwili dodajemy grzyby, które smażymy przez około 10 minut, aż się lekko zarumienią.
  • Przyprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę i mieszamy na ogniu przez 1-2 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.