Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Muszle z mozzarellą i pomidorkami

PRZEPIS:

  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie o połowę krócej niż jest podane na opakowaniu, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Pomidory koktajlowe kroimy na połówki, a salami w drobną kostkę.
  • Pomidory malinowe, wydrylowaną paprykę, czosnek, bulion, 1/3 świeżych ziół oraz oliwę z oliwek miksujemy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem (ewentualnie też odrobiną mielonego chili).
  • Wylewamy sos na dno żaroodpornego naczynia. Wykładamy na niego muszle do których wkładamy po równo salami, następnie ser mozzarella i pomidory koktajlowe. Całość posypujemy pozostałą częścią świeżych ziół, solą oraz pieprzem i skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Pieczemy w 200 stopniach do momentu roztopienia się sera (około 20 minut), w naczyniu żaroodpornym z pokrywką, bądź też zamiast pokrywki możemy użyć folii aluminiowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.