Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Kurczak w sosie musztardowo-miodowym

Danie, które poznałam odwiedzając jedną z tawern na Krecie. Proste połączenie charakterystycznych smaków pozwoliło mi odwzorować ten przepis i teraz stał się on metodą na szybki i aromatyczny obiad.

PRZEPIS:

  • Filety płuczemy i oprószamy obficie solą oraz pieprzem.
  • Mieszamy ze sobą musztardę, miód oraz drobno pokrojoną papryczkę chili.
  • Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy na nim przez 3 minuty filety z jednej strony, pod przykryciem. Następnie przekładamy na drugą stronę, zalewamy musztardowo-miodową mieszanką i smażymy przez około 4-5 minut, pod przykryciem do momentu, aż nabiorą rumianego koloru.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.