Obecnie zbieramy wietnamskie inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Naleśnikowe calzone z dynią

PRZEPIS:

  • W dużej misce miksujemy na gładką masę wszystkie składniki na naleśniki. 
  • Rozgrzewamy odrobinę oleju lub masła na patelni i smażymy na nim cienkie naleśniki do momentu lekkiego zarumienienia. 
  • Na osobnej patelni roztapiamy 3 łyżki masła i smażymy na nim pokrojoną w kostkę dynię, aż będzie miękka. Można również ugotować dynię na parze.
  • Na połowie naleśnika wykładamy kilka kawałków dyni, pomidory oraz ser feta, które oprószamy ziołami, solą oraz pieprzem i skrapiamy oliwą z oliwek.
  • Obrzeża faszerowanej części oprószamy serem żółtym, po czym przykrywamy drugą połową naleśnika.
  • Przekładamy naleśnikowe calzone na patelnię lub do opiekacza. Podgrzewamy chwilę, aby ser żółty się roztopił.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.