Praliny z orzechówką

praliny

PRZEPIS:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.


Mleko podgrzewamy wraz z masłem, przesianym cukrem pudrem oraz miąższem z laski wanilii. Dodajemy mleko w proszku miksując, aby nie powstały grudki. Następnie, również miksując, dodajemy partiami roztopioną, białą czekoladę wraz z orzechówką.


Do powstałego nam jednolitego kremu wsypujemy pokruszone herbatniki oraz zmielone orzechy ziemne, porządnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę, aby ostygło.


Z masy formujemy jednakowej wielkości, małe kulki i wstawiamy do lodówki na 0,5-1 godzinę, aż będą twarde.


W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę przeznaczoną na polewę, po czym zanurzamy w niej część pralin, a pozostałe obtaczamy w kakao i cukrze pudrze.


2 comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.