Podróżujemy po świecie i zbieramy najsmaczniejsze inspiracje kulinarne.
Polub nasz Facebook, aby na bierząco poznawać je razem z nami.

Zupa cebulowa z piwem

PRZEPIS:

  • Nastawiamy makaron do gotowania na 8-12 minut, w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny masła lub oliwy.
  • Rozgrzewamy dużą patelnię i roztapiamy na niej masło. Następnie dodajemy posiekany czosnek wraz z liśćmi laurowymi i rozprowadzamy po dnie patelni.
  • Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy na wolnym ogniu, aż lekko się zeszkli, mieszając od czasu do czasu.
  • Oprószamy cebulę obficie solą oraz pieprzem, ewentualnie jeszcze odrobiną cukru. Zalewamy piwem, dodajemy zioła, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż nadmiar wody wyparuje.
  • Zalewamy całość bulionem i zagotowujemy.
  • Podajemy z makaronem.

Sprawdź również sos cebulowy z paluchami z cukinii, które świetnie sprawdzają się do wieczornego filmu, link TUTAJ.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.